Minneord om Magnar Haugeli Halvorsen

På fjorårets nest siste dag døde Magnar Haugeli Halvorsen. Mange kjente ham fra misjonsarbeid i NMS, fra menighetsarbeid i flere menigheter, sist på Nordstrand der han og Ellen og familien har bodd i mange år.

[vc_row css=”.vc_custom_1525049789420{margin-top: -3% !important;}”][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Minneord om Magnar Haugeli Halvorsen” main_heading_margin=”margin-top:3%;margin-bottom:5%;” main_heading_font_family=”font_family:|font_call:” main_heading_style=”font-weight:700;” margin_design_tab_text=””][/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Han formidlet den nye sangen.

 

Magnar Haugeli Halvorsen  (1951- 2017)

 

På fjorårets nest siste dag døde Magnar Haugeli Halvorsen. Mange kjente ham fra misjonsarbeid i NMS, fra menighetsarbeid i flere menigheter, sist på Nordstrand der han og Ellen og familien har bodd i mange år.

 

Vi vil stanse ved det Magnar fikk bety som formidler av den nye sangen som kom med den karismatiske fornyelsen på 1970- og 80-tallet. Magnar var da ungdomssekretær i NMS i Oslo. Han var med i komiteen for Helligånds-seminaret i Storsalen i februar 1977, og det var han som spilte piano/flygel og ledet lovsangen. I boken “Åndens gjerning i liv og tjeneste” som ble gitt ut etter seminaret redigerte Magnar en liten sangbok med bibelkor og de nye lovsangene. Han la også inn et avsnitt om å klappe i hendene. Det sier litt om hvor vi var i det lutherske kristenliv i Norge på den tiden.

 

Da Oase ble dannet, ble Magnar med i lederskapet, og på det første sommerstevnet i Gimlehallen i Kristiansand i 1980 var det Magnar som ledet allsangen for 4000 mennesker, alene og med et innleid piano. Følelsene var sterke, og vi måtte noen ganger eskortere ham bort fra folk med sterke meninger, begeistrede eller kritiske.

 

Utover 1980 tallet ble sangen og musikken stadig mer sentral i Oase-bevegelsen, og det er Magnars fortjeneste at Lars Mörlid og Peter Sandwall ble med på sommerstevnene etter hvert.  Senere kom andre til, og det ble både spilt inn lovsangskassetter og utgitt sangbøker med fornyelsens sanger.

 

Til slutt i sin artikkel fra 1977 siterer Magnar Salme 40,4: “Han la i min munn en ny sang, en lovsang for vår Gud. Mange skal se det  og frykte og sette sin lit til Herren”. “Måtte aldri lovsangen forstumme i ditt hjerte!”

 

Nå er det den evige lovsangen han får være med i. Vi ser frem til gjenhør der.

 

Jan Gossner

Jens-Petter Jørgensen

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lik denne artikkelen

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter

SommerOase 2020

Oase 2020 arrangeres 7-12. juli i Fredrikstad. På Oase kommer vi sammen på tvers av alder, bosted og menigheter. Vi har program for voksne, tenåringer og barna. 

Siste saker

Følg oss

Scroll to Top