Ja, be for syke!

Kommentar til VGs oppslag om forbønn for syke og praksisen til Svein Magne Pedersen. Oase sier ja til forbønn for syke, men nei til betaling. Skrevet av Oases styreleder, Gjermund Eikli.

Er noen blant dere syke? Han skal kalle til seg menighetens eldste, og de skal be over ham og salve ham med olje i Herrens navn. Da skal troens bønn redde den syke, og Herren skal reise ham opp. Har han gjort synder, skal han få dem tilgitt. Jakobs brev 5. 17

I Oase forkynner vi gjerne om helbredelse ved bønn. Bibelen sier noe om det. Alle kan be for syke både i kirke, bedehus og der de ellers måtte være. Gud hører, og undre kan skje. Jesus helbredet syke, og de gavene han hadde ga han til menighetene som nådegaver. Nådegaver kan være helbredelse, åpenbaringer, tungetale eller annet som Gud gir som utrustning til mennesker. Det ligger i ordet «nådegave» at det er gitt av Guds nåde: i kjærlighet, av godhet og uten krav om motytelse. Slik er Guds nåde.

Vi i Oase tror at Svein Magne Pedersen og mange andre har en slik gave. Når de ber, skjer det at Gud griper Gud inn og helbreder mennesker. Om det ikke er noen helbredelse eller endring å se, så har en uansett gjort det Jesus sa vi skulle gjøre. Situasjonen er lagt i Guds hender. Derfor gleder vi oss over alle syke som blir bedt for og vi vil oppfordre Svein Mangne Pedersen til å fortsette å be for syke.Vi i Oase mener at det blir galt når forbønnshandlinger kobles til godtgjøring. Naturligvis kan det etableres frivillige givertjenester og innsamling til en forbønnstjeneste, en organisasjon eller bevegelse. Men godtgjøring må aldri tas fra den enkelte personen som er syk eller knyttes til selve forbønnshandlingen eller til resultatet av forbønnen.

Jesus jaget kremmere ut av tempelet nettopp på grunn av kobling mellom penger og tjeneste for Gud. Det vi har fått for intet skal vi også gi for intet, sa Jesus.

Vi synes det er leit når media nå synliggjør forhold som skaper et negativt bilde av forbønn for syke.

Vi har i et eget brev til Svein Magne Pedersen oppfordret han til å etablere et helt nødvendig skille mellom bønn og betaling. Samtidig har vi oppfordret han om å fortsette å be for syke med stor frimodighet.

Gjermund Eikli
Styreleder Oase

Lik denne artikkelen

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter

SommerOase 2020

Oase 2020 arrangeres 7-12. juli i Fredrikstad. På Oase kommer vi sammen på tvers av alder, bosted og menigheter. Vi har program for voksne, tenåringer og barna. 

Siste saker

Følg oss

Scroll to Top